Spouwmuurisolatie prijs

Spouwmuurisolatie heeft een aantal fijne voordelen. Het is erg rendabel, omdat er flink mee kan worden bespaard op energiekosten. Daarnaast is het ook goed voor het voorkomen van vocht- en schimmelproblemen in huis en is het goed voor het milieu.

Spouwmuurisolatie-prijs

Wat kost spouwmuurisolatie?

De prijs waar u rekening mee kunt houden is ongeveer €20,- tot €23,- euro per m². Voor een gemiddelde woning zal het totaalbedrag uitkomen tussen de €1000,- en €2000,- euro. De prijs hangt af van meerdere factoren: het materiaal, de grootte van uw spouwmuur en van het bedrijf dat de werkzaamheden zal uitvoeren.

Daarnaast kunt u in de meeste gevallen ook in aanmerking komen voor een isolatiepremie. Hiermee kunt u dus extra besparen, op deze manier wordt het dus nog aantrekkelijker om te investeren in spouwmuurisolatie. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt zo rond de 3 jaar, dat betekent dat na deze 3 jaar al geld wordt ‘verdiend’!

Spouwmuurisolatie vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie in uw woning? Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van isolatiefirma's bij u uit de regio. Op deze manier kunt u eenvoudig kiezen voor de isolatiefirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Nauwelijks. Het isolatiemateriaal wordt van buitenaf aangebracht en de klus is binnen één dag geklaard.
Wanneer uw woning tussen 1930 en 1975 is gebouwd dan is spouwmuurisolatie wellicht interessant voor u. Woningen gebouwd voor 1930 hebben vaak geen spouwmuur. En woning die later dan 1975 gebouwd zijn hebben in de meeste gevallen al spouwmuurisolatie.
Verwacht wordt dat de isolatiepremies in de nabije toekomst zullen worden afgebouwd, het is dus aan te raden om zo snel mogelijk isolatiewerken te laten uitvoeren om zo extra te kunnen besparen op isolatiekosten.