Pur isolatie

Pur isolatie, oftewel polyurethaan isolatie, wordt meer en meer gebruikt voor spouwmuurisolatie. Niet heel gek, want het heeft vele voordelen. heeft vele voordelen. Lees er hieronder meer over.

Pur-isolatie

Voordelen van Pur isolatie

Pur-schuim komt tot in de kleinste gaatjes en hoekjes, dit in tegenstelling tot isolatieplaten en -matten. Met pur-schuim krijgt u een naadloze afwerking, zonder spleten of kieren.

Er worden bij pur-isolatie twee vloeibare componenten tegelijkertijd ingespoten waardoor er een schuim gevormd wordt dat zich uitstekend aanhecht tegen het te isoleren materiaal, bijvoorbeeld de spouwmuren.

De beste isolatie die er is, is stilstaande droge lucht. Pur-schuim bestaat uit gesloten cellen waarin die droge lucht wordt vastgehouden, hierdoor wordt vochtige lucht uit de omgeving tegengehouden. De U-waarde van pur-schuim is 0,026 W/mK, dit is een uitzonderlijk lage warmtegeleidingscoëfficiënt, oftewel de hoogste isolatiewaarde!

Om een juist beeld te krijgen van pur-schuim vergelijken we meerdere U-waardes van verschillende isolatiematerialen. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het materiaal isoleert!

- Polyurethaan isolatie: 0,026 W/mK
- Polystyreen isolatie (piepschuim): 0,035 W/mK
- Minerale wol isolatie: 0,040 W/mK
- Schuimbeton: 0,350 W/mK

Pur isolatie in huis

De U-waarde bewijst dat pur isolatie verreweg het beste isoleert. Wanneer u de garantie van een perfecte uitvoering, zonder kieren en spleten, hierbij voegt lijkt de keuze voor pur-schuim snel gemaakt. Pur isolatie werd vaak gebruikt als vloerisolatie. De laatste jaren wordt pur-schuim steeds vaker toegepast voor dakisolatie en muurisolatie. Er is duidelijk een stijgende lijn te ontdekken in de populariteit van pur-schuim.

Pur-isolatie vergelijken

Wanneer u graag pur-isolatie wilt laten plaatsen, dan is het verstandig om hiervoor offertes van meerdere isolateurs uit uw regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Door goed te vergelijken, kunt u namelijk eenvoudig zien waar u de beste deal voor het isolatiewerk kunt sluiten.

Vergelijk hier gratis en vrijblijvend meerdere isolatie offertes uit uw regio en bespaar op uw isolatiewerk!

Vragen

Dat mag altijd.

De prijs voor spouwmuurisolatie met PUR hangt onder andere af van de grootte van de spouw en ook het isolatiebedrijf waarvoor wordt gekozen. Gemiddelde prijzen voor PUR liggen tussen de €25 en €30 per vierkante meter. PUR schuim heeft dan ook wel een zeer hoge isolatiewaarde!
Wanneer u een bestaande spouwmuur van uw woning laat na-isoleren door een aannemer, dan kunt u hiervoor een premie ontvangen van uw netbeheerder. Lees er meer over op de pagina over de isolatiepremie.
Ja hoor, geen probleem. Na isolatie van de spouwmuur wordt meer en meer gedaan. Het is een prima manier om eenvoudig de isolatiewaarde van uw woning te verhogen en extra te besparen op stookkosten.