Muurisolatie

Muurisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast. Het is echter wel aan te raden om de isolatie langs de buitenkant te plaatsen, oftewel via een spouwmuur. Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met daartussen een loze ruimte, de spouw.

Muurisolatie
Omdat de spouw dus hol is kan deze worden opgevuld met isolatiemateriaal. Verschillende isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld: EPS isolatie, Pur isolatie en minerale wol. De spouw is er om binnenkomend regenwater op te vangen, dit omdat uw buitenblad bijna nooit geheel waterdicht is. Er kan bijna altijd water naar binnendringen. Daarom is het belangrijk dat u een waterkerende laag aanbrengt.

Voordelen van Muurisolatie

Muurisolatie heeft vele voordelen. Om te beginnen is de spouw de meest rendabele manier van isolatie. Met spouwmuurisolatie zult u meer besparen dan met dakisolatie of vloerisolatie. Ruim 25% van de warmte verlaat uw woning via de muren, wanneer uw deze isoleert kunt u al tot 30% op uw energiefactuur besparen!

Daarnaast zijn de kosten voor muurisolatie gering, zeker als u weet dat er verschillende premies en subsidies bestaan voor isolaties. Uw woning isoleren is een zeer verstandig besluit. De terugverdientijd van muurisolatie ligt rond de 3 jaar, dat betekent dat u na deze 3 jaar geld gaat verdienen!

Meer comfort dankzij muurisolatie

Naast de geringe kosten, premies, subsidies en besparingen biedt muurisolatie nog meer voordelen. U krijgt een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis en u zult de temperatuur van de binnenmuren omhoog zien gaan.

Daarnaast zorgt een goed geïsoleerde spouwmuur ervoor dat u nooit meer last heeft van vochtige binnenmuren en voorkomt het vocht- en schimmelproblemen in huis. Geen last meer van schijntocht of trek, minder geluidsoverlast en minder stoken!

Ook is muurisolatie goed voor het milieu aangezien u brandstoffen bespaard en de CO2 uitstoot verkleind. Er komen bij het aanbrengen van muurisolatie geen schadelijke of giftige stoffen vrij en het verwerken van dit isolatiemateriaal gebeurt snel en schoon. Muurisolatie is brandveilig, het is brandwerend isolatiemateriaal! Het aanbrengen hiervan is meestal binnen 1 dag gebeurd! Snel en zonder verbouwing, geen last van rommel en stof!

Muurisolateurs vergelijken

Wanneer u van plan bent om uw muur te laten isoleren, dan is het aan te raden om hiervoor offertes te vergelijken van verschillende isolateurs bij u uit de regio. U kunt deze zo makkelijk vergelijken in prijs en kwaliteit en op basis daarvan de voor u beste isolateur kiezen.

Door goed te vergelijken kunt u al snel tot wel 40% besparen op uw isolatiekosten!

Vragen

Dat mag altijd.

De kosten zijn afhankelijk van een diverse factoren zoals de grootte van de spouw, het isolatiemateriaal waarvoor wordt gekozen en ook het isolatiebedrijf. Gemiddelde prijzen liggen tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Door meerdere isolatiefirma's te vergelijken vindt u eenvoudig de beste prijs!
Veelgebruikte materialen voor spouwmuurisolatie zijn PUR, minerale wol of EPS isolatie. Waarbij minerale wol de goedkoopste variant is en PUR de duurste maar ook de hoogste isolatiewaarde heeft.
Ja, wanneer u een bestaande spouwmuur van uw woning laat na-isoleren door een aannemer, dan kunt u hiervoor een premie ontvangen van uw netbeheerder. Lees er meer over op de pagina over de isolatiepremie.