Isolatiepremie

We letten tegenwoordig steeds vaker op de kleintjes en we worden ons steeds bewuster van het milieu. Milieuvriendelijke oplossingen en een lager energieverbruik krijgen daarom dus steeds meer prioriteit. Meer en dikker isoleren is hier de boodschap!

Isolatiepremie

Extra besparen met isolatiepremie

Energie besparen door te isoleren is zo een milieuvriendelijke oplossing. Vanuit deze realiteit heeft de overheid, in samenwerking met de netwerkbeheerders, premies vrijgemaakt om energiebesparende maatregelen aan te moedigen. Een paar van die premies zijn landelijk, maar het is goed mogelijk dat u ook regionaal nog in aanmerking komt voor bepaalde premies, ga dit altijd even na bij uw desbetreffende gemeente.

Deze premies gelden voor zowel daken als voor vloeren en (spouw)muren. De premie geldt vanaf de eerste geïsoleerde meter, hierdoor komen kleinere oppervlakten ook in aanmerking.

Premie voor na-isolatie spouwmuur

Wanneer u een bestaande spouwmuur van uw woning laat na-isoleren door een aannemer, dan kunt u hiervoor een premie ontvangen van uw netbeheerder. Er gelden hierbij echter wel een aantal voorwaarden:

- Zo is de premie alleen geldig voor woningen, woongebouwen of wooneenheden in het Vlaamse gewest die op het elektriciteitsnet werden aangesloten vóór 1-1-2006 óf waarvoor de bouwaanvraag ingediend werd voor 1-1-2006, maar die pas aangesloten werden na 1-1-2006;
- Uitbreiding en herbouw van bestaande bouw en grondige verbouwingen die aan de E-peileisen moeten voldoen, komen niet in aanmerking;
- De datum op de eindfactuur (niet de betalingsdatum dus) bepaalt voor welk jaar de premie kan worden aangevraagd;
- De werken moeten worden uitgevoerd door een erkende aannemer;
- De spouw dient minimaal 5 centimeter breed te zijn en de volledige spouwbreedte moet met isolatiemateriaal opgevuld worden.

Premies in toekomst afgebouwd

Omdat in de toekomst premies voor energiebesparende investeringen zullen worden afgebouwd, (wijzigingen waarschijnlijk al vanaf 2016), is het verstandig om uw huis zo snel mogelijk te laten isoleren.

Bent u op zoek naar een erkende isolatiefirma? Vraag dan hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van isolateurs uit uw regio, bespaar op uw isolatiekosten en bespaar extra met een isolatiepremie!

Vragen

Dat mag altijd.

Verwacht wordt dat de isolatiepremies in de nabije toekomst zullen worden afgebouwd, het is dus aan te raden om zo snel mogelijk isolatiewerken te laten uitvoeren om zo extra te kunnen besparen op isolatiekosten.
De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de spouw, het isolatiemateriaal waarvoor gekozen wordt en ook het isolatiebedrijf. Gemiddelde prijzen liggen tussen de €15 en €30 per m2. Om de beste prijs te vinden kunt u het beste meerdere isolatiefirma's vergelijken.
Er worden bij pur-isolatie twee vloeibare componenten tegelijkertijd ingespoten waardoor er een schuim gevormd wordt dat zich uitstekend aanhecht tegen het te isoleren materiaal, bijvoorbeeld de spouwmuren. Pur-schuim komt tot in de kleinste gaatjes en hoekjes, dit in tegenstelling tot isolatieplaten en -matten.