EPS isolatie

EPS isolatie staat voor expanded polystyrene, oftewel geëxpandeerd polystyreen, en is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof die wij kennen onder de naam piepschuim of Isomo.

EPS-isolatie
EPS wordt al meer dan 50 jaar gebruikt en wordt toegepast voor allerlei verschillende doeleinden. Van oorsprong is EPS een isolatiemateriaal, tegenwoordig wordt het voor meerdere doeleinden gebruikt maar wordt het als isolatiemateriaal nog steeds het meest toegepast.

Voordelen en eigenschappen van EPS

EPS wordt het meest toegepast als thermische isolatie. Het heeft een goede isolatiewaarde, is prijs gunstig, ongevoelig voor vocht en verouderd niet.

EPS kan als isolatieplaat geplaatst worden maar er kan ook worden gekozen voor EPS parels, ideaal voor bijvoorbeeld het na-isoleren van de spouwmuur. EPS parels zijn vochtbestendig en dampdoorlatend. Hierdoor voorkomen ze condens en schimmel op de binnenmuren. Daarnaast zijn ze brandvertragend, reukloos, volledig recyclebaar en produceren ze geen giftige gassen.

EPS is vooral geschikt voor het isoleren van uw binnenmuren, zeker wanneer de prijs ook een rol speelt. Er zijn vele isolatiematerialen die duurder zijn dan EPS en bovendien daarnaast ook minder gemakkelijk zelf te plaatsen zijn. EPS kan in principe zelf worden geplaatst, maar vaak wordt er toch voor gekozen om het door een professionele vakman te laten plaatsen.

EPS isolatie vergelijken

Benieuwd naar wat EPS isolatie voor u kan betekenen? Vraag hier dan geheel vrijblijvend offertes aan van meerdere isolateurs uit uw regio die u kunnen informeren over en voorzien van EPS isolatie.

Vragen

Dat mag altijd.

Veelgebruikte materialen voor spouwmuurisolatie zijn PUR, minerale wol of EPS isolatie.
Kosten voor EPS isolatie liggen zo tussen de €20 en €25 per m2. Vergelijk meerdere isolatiefirma's om zo de isolateur met de beste prijs-kwaliteit verhouding te vinden.
Ja hoor, geen probleem. Na isolatie van de spouwmuur wordt meer en meer gedaan. Het is een prima manier om eenvoudig de isolatiewaarde van uw woning te verhogen en extra te besparen op stookkosten.