Veel potentie spouwmuurisolatie

Mike avatar

Mike op 02-10-2015

Er is nog veel potentieel voor spouwmuurisolatie volgens de Vlaamse minister van energie, Annemarie Turtelboom. Zij verwacht dat dit jaar nog, meer dan 20.000 woningen zullen worden na-geïsoleerd met spouwmuurisolatie.

Potentie spouwmuurisolatie
Ondanks deze 20.000 woningen maandelijks gaan besparen op de energierekening zijn er echter nog zo'n 500.000 woningen waarbij spouwmuurisolatie de ideale oplossing is voor isoleren enerzijds en besparen op de energienota anderzijds.

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) spoort daarom juist deze huishoudens aan om de budgetvriendelijke energiebesparende ingreep ook toe te gaan passen in hun woningen. Gezien de huidige overheidspremies blijft de kwaliteit gewaarborgd en is de investering al binnen 5 jaar terugverdient! Alle redenen voor deze 500.000 huishoudens om ook dit jaar nog tot actie over te gaan en de spouwmuur te laten isoleren.

Premies voor kwaliteit

Na-isoleren van de spouwmuur is voor consumenten een aantrekkelijke ingreep, gezien de korte terugverdientijd en de relatief lage investeringskosten. Tevens bieden de overheidspremies een natuurlijke kwaliteitsgarantie; de premies worden enkel uitgekeerd wanneer voor een aannemer wordt gekozen die kan bewijzen dat hij de kwaliteitsprocedures strikt naleeft. Op deze wijze wordt de kwaliteit van spouwmuurisolatie te allen tijde gegarandeerd.

Niet te lang meer wachten

De VCB roept consumenten op om gebruik te maken van het huidige premiestelsel zolang deze er nog is. Er bestaat onduidelijkheid over de houdbaarheid van de geboden premies en juist nu de huidige premies nog zekerheid bieden is de investering in spouwmuurisolatie een slimme keuze. Wie weet wanneer het huidige premiestelsel immers wordt afgeschaft.

Een mogelijk nog interessantere investering, is de investering in spouwmuurisolatie en en goed geïsoleerde ramen tegelijk. Huishoudens die hier voor kiezen maken namelijk aanspraak op de zogeheten 'combipremie'. Goed geïsoleerde ramen, muren en daken vormen samen het trio van de meest efficiënte maatregelen om een woning energiezuiniger te maken.

Vakmanschap

In 2010 stichtten enkele pioniersbedrijven in de VCB de zogenaamde Confederatie Bouw Isolatiebedrijven (CBI). Dit gebeurde om de kwaliteit van na-isoleren naar een hoog niveau te brengen.

Kiest u dus voor een aannemer die aangesloten is bij de CBI, dan weet u zeker dat het na-isoleren verantwoordelijk en kwalitatief gebeurt en heeft u momenteel nog steeds recht op de overheidspremie.

Wacht daarom niet te lang wanneer u na-isolatie van de spouwmuur serieus overweegt. Nu is de tijd om veel voordeel te halen uit spouwmuurisolatie. Wie weet volgend jaar al niet meer.

Extra tip:

Door een vakman te kiezen die is aangesloten bij de CBI garandeert u uzelf van een kwalitatieve afwerking van de spouwmuurisolatie én de geldende premies. Waar u zich echter niet direct mee garandeert dat u kiest voor de voordeligste oplossing.

U kunt, naast de geldende premies, nog extra verdienen op de kosten voor spouwmuurisolatie. Professionals, ook zij die aangesloten zijn bij de CBI, hanteren vaak verschillende prijzen ten opzichte van hun concurrentie. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken kunt u in sommige gevallen tot wel 40% besparen op het na-isoleren van de spouwmuur. Bovenop de geldende premie is het dan helemaal interessant om de spouwmuur te laten na-isoleren!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!