Nieuwe techniek zorgt voor betere isolatie

Mike avatar

Mike op 20-07-2015

Er is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van binnenmuurstenen. De nieuwe keramische binnenmuurstenen hebben perforaties in de lengterichting, en die maken het mogelijk om te besparen op isolatie.

Keramische binnenmuursteen

Het verschil in isolatiewaarde

Het lijkt een simpel idee, maar schijn bedriegt. De nieuwe stenen zijn niet zoals normaal in de breedte geperforeerd maar in de lengte. Deze ingreep zorgt voor een ander warmtegeleidingcoëfficiënt (0,185 W/mK). Hierdoor neemt het isolerend vermogen van de muursteen toe. Daarnaast wordt de perforatiegraad niet aangepast, waardoor de steen even sterk als zijn voorganger blijft.

De voordelen van de nieuwe techniek

Praktisch gezien zorgt dit ervoor dat door de hogere isolatiewaarde, er financiële voordelen te behalen zijn. Er hoeft nu namelijk een minder dikke isolatielaag aangebracht te worden, wat geld scheelt qua materiaal. Doordat de stenen worden geleverd met een lengte van 500mm, kunnen dus met dezelfde aantal handelingen, grotere oppervlakten verlijmd worden.

Specialist kan u meer vertellen

Als u wilt weten of dit type binnenmuursteen ook geschikt is voor uw binnenmuur, en of u er financieel voordeel uit kan halen, is het verstandig om een binnenmuurspecialist te raadplegen. Dit kunt u doen door middel van het aanvragen van offertes. Hiermee kunt u de prijzen per specialist vergelijken en bent u zeker van dat u de voordeligste specialist in huis haalt. De offertes die u aanvraagt zijn volledig gratis en vrijblijvend waardoor u nergens aan vast zit.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!