Hoe koudebruggen wegwerken?

Mike avatar

Mike op 25-08-2015

De plaats waar een isolatiemantel wordt onderbroken wordt een koudebrug genoemd. Deze koudebruggen zorgen ervoor dat uw isolatie niet optimaal werkt. U kunt het zien als de achilleshiel van uw muurisolatie. Een koudebrug komt vaak voor op de volgende plaatsen: de plek waar binnen- en buitenmuur elkaar raken, op de plek waar een spouwmuur op de fundering rust en bij dorpels. Maar wat kunt u doen tegen koudebruggen?

Koudebruggen wegwerken

Zorg voor een goede aansluiting van isolatie

Het beste wat u kunt doen tegen koudebruggen is het zorgen voor een goede aansluiting van isolatie. Het is dan zeer belangrijk dat u let op de eerder genoemde plaatsen waar koudebruggen het meest voorkomen. Ook is het van belang om alle betondelen goed geïsoleerd worden, zeker als ze in aanraking komen met de buitenlucht. Ook zijn er hulpmiddelen die ervoor zorgen dat koudebruggen zo veel mogelijk vermeden worden. Om hier meer over te weten wordt het aangeraden om een isolatiespecialist te raadplegen.

Als u nog in de bouwfase van uw woning zit, dan kunt u veel problemen voorkomen door de lateien en de vloeropleg zo te storten dat ze niet tegen het spouwblad aan komen. Meestal zorgen architecten er al wel voor dat dit niet voorkomt.

Wat als u niets doet tegen koudebruggen?

Als u niets laat doen tegen koudebruggen, dan zal dat een negatief effect hebben op uw energierekening. De plekken met koudebruggen zorgen voor een veel koudere muur dan op geïsoleerde plekken. Het warmteverlies door koudebruggen kan wel oplopen tot 20%. Daarnaast zullen schimmels meer kans krijgen om zich te nestelen op uw binnenwand. Daarnaast geldt de regel: Hoe beter geïsoleerd een wand is, des te meer kans is er dat er condensatie ontstaat op de slecht geïsoleerde plekken.

Koudebruggen laten verwijderen?

Wilt u wat doen tegen koudebruggen, schakel dan de hulp van een isolatiespecialist in. Deze kan u het beste advies geven over de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Zorg ervoor dat u niet de eerste de beste specialist kiest, maar zoek zorgvuldig uit welke specialist u de beste prijs kan bieden. De beste en gemakkelijkste manier om dit te doen is het vergelijken van meerdere offertes met elkaar. Zo ziet u in een oogopslag welke aanbieder u de beste prijs kan bieden.

Deze offertes zijn gratis aan te vragen en zijn dus zo de ideale manier om isolatiespecialisten te vergelijken. Wacht daarom niet langer en vraag offertes voor isolatiespecialisten aan!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!