Gespoten pur versus pur-platen

Mike avatar

Mike op 03-08-2015

Polyurethaan, ook wel pur genoemd, is één van de beste materialen om mee te isoleren. Dit materiaal kunt u op verschillende manieren toepassen. Zo zijn er pur-platen maar kunt u ook kiezen voor ingespoten pur-schuim. Beide technieken hebben zo hun eigen voordelen.

Gespoten pur

Isolatiewaarde pur-platen versus gespoten pur

Uit een berekening volgens de Belgische norm NBN B62-002 kunnen we afleiden dat gespoten pur iets minder goed isoleert dan pur-platen. Dit komt doordat er een correctiefactor in rekening gebracht wordt voor vloerisolatie (0,925) en iets minder voor spouwmuur- en dakisolatie (0,85).

Echter is het zo dat volgens meerdere tests pur-schuim een isolatiewaarde heeft van 0,018 W/m²K, dit is erg goed. Daarnaast heeft u na het inspuiten van pur-schuim geen verliezen via naden en kieren wat een positieve invloed heeft, pur-schuim vormt één isolerende massa.

Voordelen pur-platen

- Een betere isolatiewaarde
- Dikte is gegarandeerd
- U hoeft niet af te schuren
- U hoeft niet af te plakken
- Dit materiaal is meteen af te werken

Voordelen pur-schuim

- Geen extra maatregelen nodig van een oneffen ondergrond (bij vloerisolatie), dit drukt de kosten
- Bij bestaande spouwmuren is pur-schuim interessanter, echter zijn pur-platen bij nieuwbouw de betere keuze
- Uw kruipkelder isoleert u het beste met pur-schuim
- Deze techniek is naadloos, er vindt geen warmteverlies plaats langs naden en kieren

Besparen op uw isolatie

Wanneer u van plan bent te isoleren met pur raden wij u aan vooraf meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken in prijs en kwaliteit. Door offertes van isolateurs in uw regio te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen.

Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast. U kunt dus op uw gemakje de juiste keuze maken en profiteren van voordelige prijzen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!