Besparen met spouwmuurisolatie!

Mike avatar

Mike op 30-10-2015

Onnodig veel mensen verliezen nog steeds onnodig veel geld. De energiefactuur van huishoudens met een woning zonder spouwmuurisolatie zou velen malen lager uit kunnen vallen wanneer deze huishoudens bewust kiezen om te investeren in zichzelf en hun woning.

Besparen met spouwmuurisolatie

Besparen door spouwmuurisolatie

De woning uitrusten met spouwmuurisolatie zorgt voor een aangenamer leefklimaat binnen de woning. Het wordt op natuurlijke wijze aangenamer qua temperatuur binnen de woning waardoor u minder zal hoeven stoken. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat uw woning energiezuiniger wordt.

Doordat u minder hoeft te stoken omdat de woning energiezuiniger is, bespaart u flink op de energiefactuur. De gemiddelde jaarlijkse besparing door spouwmuurisolatie kan oplopen tot meer dan € 500,-.

Tevens bieden de aantrekkelijk premies uitkomst wanneer u de spouwmuurisolatie laat aanbrengen door een erkende aannemer. Wanneer u voor een geregistreerde vakman kiest kunt u rekenen op een premie van € 6,- p/m².

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 3 en 5 jaar. Dit betekent dat u al op relatief korte termijn uw volledige investering hebt terugverdiend. De exacte terugverdientijd is afhankelijk van uw woning, gezinsgrootte en stookgedrag.

Besparen op uw stookkosten is mooi, maar de verhoging van het wooncomfort mag nog eens extra benoemd worden. Doordat warmte en kou minder gemakkelijk weg kunnen vloeien is het aangenamer toeven in uw woning. In de winter blijft de woning goed warm, in de zomer juist lekker koel.

Een laatste voordeel van de investering in spouwmuurisolatie wat niet vergeten mag worden is de waardevermeerdering van de woning. Uw woning zal met spouwmuurisolatie meer waard zijn bij een eventuele verkoop dan een woning die niet geïsoleerd is.

Nog meer besparen

U kunt vrij eenvoudig nog meer besparen. De spouwmuurisolatie laat u doorgaans over aan een (erkende) aannemer. Aannemers willen onderling qua prijs nog wel eens verschillen voor dezelfde werkzaamheden en geleverde kwaliteit. Het loont dan ook om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken en bewust te kiezen kiest u gemakkelijker de expert die bij u past en dit kan u een mooie besparing opleveren. Een besparing die in sommige gevallen kan oplopen tot wel 40% van de totale kosten voor spouwmuurisolatie.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!